Möt våra samarbetspartners

Huvudsponsor:

KuddbyPower

Ica Supermarket Östra Husby

SöderköpingsPosten

Övriga samarbetspartners:

Visätter Kalkon

Vikbolandsstruts

Sänkdalens Gård

Valla Gårdsmejeri

Gisselö Gårdsbryggeri

Utangärstad gård

Skarphagens cykel

Salming Running

Wellnox, Funktionsdrycken RÅ.

Apptek

Svenska kyrkan, Östra Ny

Umarasports, sportdryck, energi och kosttillskott

Kroppsfrid, massage mm

HusmanHagberg

Vårdcentralen Östra Husby

Idrottsföreningar och hembygdsgårdar:

Kättinge IF, Kuddby IF, Björkekinds HF och Tåby HF

Mer info om våra samarbetspartners

HUVUDSPONSOR

Kuddbypower:

En sydsluttning på Vikbolandet levererar solenergi till elkunder över hela landet. Det är Mikael Saksi på Gisselö gård i Kuddby som blir en av Vattenfalls två solenergiproducenter.

Artikelbild | Solelsproduktion. Solparken ligger på en sydsluttning i Kuddby och nu kan el härifrån säljas till kunder över hela landet.

Ica Supermarket Östra Husby

Varmt välkommen till ICA Supermarket Östra Husby! Vi finns mitt på det fagra Vikbolandet, i Östra Husby.

Vår målsättning är att du hos oss ska hitta allt det du behöver såväl till vardag som till fest. Lokala producenter från Vikbolandet med omnejd, ingår givetvis i vårt breda sortiment. Vi satsar också mer och mer på kravmärkta produkter.

Vi hjälper dig gärna med tips, idéer och inspiration kring mat och matlagning. Tag ett recept i vårt receptställ! Vi har regelbundna events, provsmakningar i butiken, för att ytterligare visa att vi kan mat.

Vi ser hela tiden över och förnyar sortimentet på alla avdelningar, så att nyheterna på marknaden snabbt kommer till vår butik. Prova gärna våra egentillverkade goda smörgåstårtor, exotiska brickor och plankor!

Vi är kända för att ha en engagerad personal, varje kund är unik för oss vilket innebär en hög personlig service.

Än en gång varmt välkommen till oss!

Visätter Kalkon

Daniel & Minire Hildebrandt driver tillsammans familjeföretaget Visätter Kalkongård på Vikbolandet. Tillsammans har de 4 barn mellan 7-14 år.
På gården har det funnits kalkoner sedan 60-talet.
Efter generationsskiftet 2010 så utökade vi kalkonproduktionen och byggde en ny anläggning på ca 1000 m2. Ett stort besöksvänligt kalkonstall där besökarna kan se produktion från nykläckt kyckling till slaktmogen fågel.
All slakt, styckning, förädling och paketering sker på gården.
Produkterna saluförs sedan via egen gårdsbutik, återförsäljare såsom Ica, Coop, restaurang och grossist.
2013 fick vi äran att vara med i tävlingen  ”En av Sveriges Skönaste Gårdar” på TV4 och vi vann tävlingen i vårt län och fick titeln Östergötlands Skönaste Gård.
På gården finns även nötdjur, växtodling, skogsbruk, alpackor och Bo På Lantgårds stugor.

Vikbolandsstruts

37-Vanga_MG_09631  IMG_0787[1]

Vikbolands Struts i Östergötland hälsar er varmt välkomna till spännande möten och smakupplevelser!
På vår gård får ni möjlighet att på nära håll möta Strutsen, jordens största nu levande fågel, som går fritt i stora hägn med möjlighet att gå in när de själva önskar.

I vår gårdsbutik säljer vi det goda och nyttiga strutsköttet,  hängmörat nötkött och olika charkprodukter av struts och nöt mm. Det finns också andra lokalt producerade delikatesser från trakten. Här kan man även handla hantverk och presentartiklar, vad sägs om strutssalva, äggljuslyktor och fjäderpennor mm.

Vi har också exklusiva strutsskinnsprodukter såsom väskor, bälten, plånböcker mm.

En smakupplevelse för alla läckergommar kan avnjutas i vårt gamla spannmålsmagasin som inretts med stor finess. Här serverar vi bland annat vår marinerade och grillade strutsfilé till förbokade sällskap på upp till 100 personer.

Varmt välkomna!
/Anneli och Niclas med familj

 

Sänkdalens Gård ligger på Vikbolandet öster om Norrköping. Den vackra halvön Vikbolandet omges av Bråviken i norr och Slätbaken och Göta Kanal i söder.

Historia

Gården har brukats av släkten sedan mitten av 1800-talet. Fram till 1999 ägdes gården av en häradsallmänning då familjen friköpte den. Idag brukas gården av Gunilla och Tomas Gunnarsson med barnen Lina, Julia, Edvin, Ludvig och Hilding, även farmor och farfar bor på gården.

Farfar Per-Gunnar slog in på det ekologiska spåret i början av 70-talet och får anses som en av pionjärerna. Gården har genom åren växt från 25ha till dagens 400ha, därmed har också djurbesättningen kunnat utökas och uppgår nu till lite över 300 nötkreatur.

På gården arbetar förutom familjen, Samuel och Ludvig jobbar i jordbruket som maskinförare och allt i allo, Toini och Bea som djurskötare, Sofia med bland annat marknadsföring och ekonomi, Wille är säljare, Eddie levererar glass och rapsolja till våra återförsäljare, Carolina och Kaisa arbetar i glassfabriken. På sommaren har vi ofta någon extra som jobbar.

 

 

Verksamheten består i huvudsak av:

  • Mjölkproduktion
  • Köttproduktion
  • Växtodling
  • Produktförädling av rapsolja och glass
  • Gruslastning i en intill liggande bergtäkt.

Valla Gårdsmejeri

Valla Gårdsmejeri

 

Beläget i Östergötland Vikbolandet nära till Norrköping och Söderköping bara 3 km från Östra Husby finner man våran Getgård med eget mejeri bo på lantgård och gårdsbutik.

Vi pastöriserar gårdens mjölk med noggranhet och omtanke , hantverksmässigt förädlar vi våran gårdsmjölk till ostar, ostkakor, smör, mese, mjölk och getglass. Man kan även finna getmjölkstvålar i gårdsbutiken och getmjölkskanelbullar m.m.

Med brinnade passion för att vara självförsörjande växte en livstil fram på våran lilla gård…en dröm som vi velat göra länge eget mejeri blev verklighet.

I butiken finns örter och natursalvor tvålar från gården, samt Ekologiska kläder uppsydda i gårdens ateljé. Saft sylt marmelader från gårdens frukter och bär .

Väg 209 emot Arkösund 800 meter efter Östra Husby Skylt Gårdsmejeri 2 Km sväng Vänster.

Välkomna Jenny & Jerry

Gisselö Gårdsbryggeri

Drivs av Mikael och Stefan Saksi som brygger allt från lager, ale och stout.

Skarphagens cykel

Mitt namn är Michael Isa och är ägare/VD för Skarphagens Cykel. Skarphagens cykel grundades på 90-talet av min farbror.

Jag Jobbade tidigare med min farbror som var grundaren till skarphagens cykel och fick lära mig mycket av honom. För 5 års sedan tog jag över efter min farbror och efter det har jag jobbat med att utveckla företaget frammåt. Idag har jag över 10 års erfarenhet och ständigt försöker jag utveckla mig så jag ökar kvaliten av jobben och servicen.

Idag har jag en anställd med över 15 års erfarenhet, totalt är vi 2 st i skarphagens cykel.

2015 utökade jag min service där jag åker och hämtar cykeln och lämnar tillbaka den fullservad och ev. lagning vid behov, det har blivit mycket efterfrågad.

Som sagt vi strävar ständigt att vår service håller den högsta kvalité och att kunden är verkligen i fokus.

Hos oss är du inte bara kund; du är en familjmedlem! Välkommen till oss!

Salming Running

 
 

Wellnox, Funktionsdrycken RÅ.

Wellnox är ett initiativ för att fler människor ska få tillgång till naturliga produkter direkt från naturens eget skafferi.

Det pågår mycket och intensiv forskning idag inom en mängd områden och det diskuteras flitigt hur det vi stoppar i oss påverkar vår hälsa.

Vi som driver initiativet heter Mats Tärning, tidigare egen företagare och entreprenör inom framförallt IT, och Thomas Sjölander, också egen företagare och entreprenör.

Vårt intresse föddes i samband med att Thomas fick en hjärtinfarkt sommaren 2013. Thomas har genetiska förutsättningar och han började noga studera vilka faktorer som faktiskt kan påverka för att inte råka ut för samma sak igen. Han mådde dessutom dåligt av medicineringen. Det var så Thomas kom i kontakt med medicine doktor Olle Haglund och professor Karl E. Arfors, samt Mats Tärning som idag står bakom initiativet Wellnox.

Vi fick idén att dela med oss till andra människor. Efter många och långa möten med MD Olle Haglund och professor Karl Arfors beslutade vi oss för att starta egen produktion av initialt rödbets- och lingonjuice i några olika kombinationer, bland annat med granatäpple. Därmed var vår produktserie RÅ född. Idag har vi även juicer av blåbär, aronia och tranbär samt drycker med citron-, ingefära-, gurkmeja-, morot- och havtornsjuice.

Vi tror genuint på idén och vill sprida kunskapen och tillgången till så många som möjligt. Vi värnar om enkelhet och äkthet, och bara de bästa råvarorna är bra nog. Vi strävar efter att så långt det är möjligt inte ha några som helst tillsatser i våra drycker utan pastöriserar dem.

Vår ambition är att i framtiden komplettera med ytterligare naturliga produkter som vi vet efterfrågas.

Apptek

Detta familjära företag i Östra Husby erbjuder ett brett spektrum av tjänster, alltifrån elinstallationer hos privata kunder till att koordinera omfattande och tekniskt krävande projekt. Apptek tar hänsyn till Dina som kunds nuvarande behov och installerar med tanke på framtiden. Hos dem finner Du sammanlagt flera decenniers erfarenhet av elinstallationer inom skiftande områden. Under VikboVändan deltog stora delar av personalen cyklandes och dessutom är vi glada att alla deltagare få låna både toalett och dusch av dem under loppdagen.
 
 

Svenska kyrkan, Östra Ny

Under VikboVändan görs ett stopp vid den fantastiskt fina kyrkan i Östra Ny. Ta del av historien och få information om den fina verksamheten som bedrivs under året vilken volontärerna vid fikakontrollen gärna delar med sig av. Kyrkan byggdes 1822 och har bland annat ett unikt altarskåp från 1400-talet. I kyrkan finns även S:t Olof-staty i trä. Här brukar det serveras hemgjorda chokladbollar och saft.

Foto: Kyrkans egen hemsida

Energisponsor UmaraSports

Alla som springer VikboVändan erhåller rabatt på Umaras sortiment.

https://umarasports.com

kontakta elminasaksi@gmail.com för mer info.

Kroppsfrid

https://www.bokadirekt.se/places/kroppsfrid-25493

Utangärstad gård

Den vackra gården med gamla anor passeras i slutet av loppet och deltagarna får både möta gårdens får och smaka på den egenproducerade honungen. Margareta av Torgny bereder även lammskinn och eget ullgarn som finns till försäljning.

HusmanHagberg

Norrköping/Söderköping/Katrineholm har under många år hjälpt hundratals nöjda köpare och säljare genom sitt livs största affär, bostadsaffären. Tillsammans har de en bred kompetens och många års erfarenhet av bostadsmarknaden. De vet hur viktigt det är  att alla parter känner sig trygga genom hela förmedlingsprocessen. Kontakta dem på 011-12 80 20 så berättar  de mer om hur de kan hjälpa just dig i din boendesituation.

Vårdcentralen Vikbolandet

Våra samarbetspartners för att du ska känna dig trygg längs sträckan den 10 augusti. Deras verksamhet ligger i anslutning till start/målområdet och har även öppet för deltagarna med olika aktiviteter under vårt event.