Möt våra samarbetspartners

HUVUDSPONSORER:

KuddbyPower

Ica Supermarket Östra Husby

SILVERSPONSOR

Häv och Gräv i Östergötland

MEDIASPONSOR

SöderköpingsPosten

ÖVRIGA SAMARBETSPARTNERS:

Visätter Kalkon

Vikbolandsstruts

Sänkdalens Gård

Bråvalla gårdsmejeri

Gisselö Gårdsbryggeri

Utangärstad gård

Skarphagens cykel

Salming Running

Wellnox

Apptek

Svenska kyrkan, Östra Ny

Umarasports

Kroppsfrid

HusmanHagberg

Vårdcentralen Östra Husby

IDROTTS- OCH HEMBYGDSFÖRENINGAR SOM HJÄLPER OSS:

Kättinge IF, Kuddby IF, Björkekinds HF och Tåby HF

MER INFO OM VÅRA SAMARBETSPARTNERS:

Kuddbypower:

En sydsluttning på Vikbolandet levererar solenergi till elkunder över hela landet. Det är Mikael Saksi på Gisselö gård i Kuddby som blir en av Vattenfalls två solenergiproducenter.

Artikelbild | Solelsproduktion. Solparken ligger på en sydsluttning i Kuddby och nu kan el härifrån säljas till kunder över hela landet.

Ica Supermarket Östra Husby

ICA Östra Husby finns mitt på det fagra Vikbolandet, i Östra Husby.

Deras målsättning är att du ska hitta allt det du behöver såväl till vardag som till fest. Lokala producenter från Vikbolandet med omnejd, ingår givetvis i deras breda sortiment. De satsar också mer och mer på kravmärkta produkter.

De hjälper dig gärna med tips, idéer och inspiration kring mat och matlagning. De bland annat events och provsmakningar i butiken.

De förnyar regelbundet sortimentet på alla avdelningar, så att nyheterna på marknaden snabbt kommer till butiken och har egentillverkade goda smörgåstårtor, exotiska brickor och plankor!

De är kända för att ha en engagerad personal och ser varje kund som unik vilket innebär en hög personlig service.

Häv och Gräv i Östergötland

Vi är glada att detta år kunna presentera denna nya samarbetspartner som har sina rötter på Vikbolandet. Ett ungt och friskt företag. med breda resurser inom mark – och anläggning, stora resurser och ett glatt humör.

De åtar sig de flesta markjobben – stora som små. Under de senaste åren har de utför många VA-arbeten med både självfallsledningar och tryckledningar samt grundläggnings – och finplaneringsentreprenader. Östergötland, Småland och Sörmland är deras verksamhetsområden.

Visätter Kalkon

Daniel & Minire Hildebrandt driver tillsammans familjeföretaget Visätter Kalkongård på Vikbolandet. Tillsammans har de 4 barn mellan 7-14 år.
På gården har det funnits kalkoner sedan 60-talet.
Efter generationsskiftet 2010 så utökade de kalkonproduktionen och byggde en ny anläggning på ca 1000 m2. Ett stort besöksvänligt kalkonstall där besökarna kan se produktion från nykläckt kyckling till slaktmogen fågel.
All slakt, styckning, förädling och paketering sker på gården.
Produkterna saluförs sedan via egen gårdsbutik, återförsäljare såsom ICA, Coop, restaurang och grossist.
2013 fick de äran att vara med i tävlingen  ”En av Sveriges Skönaste Gårdar” på TV4 och vann tävlingen med titeln Östergötlands Skönaste Gård.
På gården finns även nötdjur, växtodling, skogsbruk, alpackor och Bo På Lantgårds stugor.

Vikbolandsstruts

37-Vanga_MG_09631  IMG_0787[1]

Vikbolands Struts i Östergötland hälsar er varmt välkomna till spännande möten och smakupplevelser!
På deras gård får ni möjlighet att på nära håll möta Strutsen, jordens största nu levande fågel, som går fritt i stora hägn med möjlighet att gå in när de själva önskar.

I gårdsbutiken säljs det goda och nyttiga strutsköttet,  hängmörat nötkött och olika charkprodukter av struts och nöt mm. Det finns också andra lokalt producerade delikatesser från trakten. Här kan man även handla hantverk och presentartiklar. Vad sägs om strutssalva, äggljuslyktor och fjäderpennor mm.

De har också exklusiva strutsskinnsprodukter såsom väskor, bälten, plånböcker mm.

En smakupplevelse för alla läckergommar kan avnjutas i det gamla spannmålsmagasinet som inretts med stor finess. Här serveras bland annat marinerad och grillad strutsfilé till förbokade sällskap på upp till 100 personer.

Sänkdalens gård har brukats som släktgård sedan mitten av 1800-talet. Idag brukas den av Gunilla och Tomas Gunnarsson med barnen Lina, Julia, Edvin, Ludvig och Hilding. Även farmor och farfar bor på gården.

Farfar Per-Gunnar slog in på det ekologiska spåret i början av 70-talet och får anses som en av pionjärerna. Gården har genom åren växt från 25ha till dagens 400ha, därmed har också djurbesättningen kunnat utökas och uppgår nu till lite över 300 nötkreatur.

Verksamheten består i huvudsak av:

  • Mjölkproduktion
  • Köttproduktion
  • Växtodling
  • Produktförädling av rapsolja och glass
  • Gruslastning i en intill liggande bergtäkt.

Bråvalla gårdsmejeri

Valla Gårdsmejeri

Beläget i Östergötland Vikbolandet nära till Norrköping och Söderköping bara 3 km från Östra Husby finner man Bråvalla gårdsmejeri med eget mejeri, Bo på lantgård och gårdsbutik.

De pastöriserar gårdens mjölk med noggrannhet och omtanke och förädlar den till ostar, ostkakor, smör, mese, mjölk och getglass. Man kan även finna getmjölkstvålar i gårdsbutiken och getmjölkskanelbullar m.m.

Med brinnande passion för att vara självförsörjande växte en livstil fram på deras lilla gård.

I butiken finns örter och natursalvor tvålar från gården, ekologiska kläder uppsydda i gårdens ateljé, saft ,sylt och marmelader från gårdens frukter och bär.

Gisselö Gårdsbryggeri

Drivs av Mikael och Stefan Saksi som brygger allt från lager, ale och stout.

Skarphagens cykel

Michael Isa äger Skarphagens Cykel som grundades på 90-talet av hans farbror. Nu har Michael utvecklat företaget framåt med fokus på kvalitet och service. Numera är de två stycken anställda. 

Skarphagens cykel profilerar bland annat företagscyklar och åker dessutom ut till privatpersoner och företag för att hämta upp cyklar som sedan servas och körs tillbaka. En verklig toppenservice.

För Michael är det viktigt med högsta kvalité och att kunden är verkligen i fokus. Hos honom är du inte bara kund; du är en familjmedlem!

Salming Running

Wellnox

Wellnox är ett initiativ för att fler människor ska få tillgång till naturliga produkter direkt från naturens eget skafferi. Det pågår mycket och intensiv forskning idag inom en mängd områden och det diskuteras flitigt hur det vi stoppar i oss påverkar vår hälsa.

Intresset föddes i samband med att Thomas, en av grundarna, fick en hjärtinfarkt sommaren 2013. Thomas har genetiska förutsättningar och han började noga studera vilka faktorer som faktiskt kan påverka för att inte råka ut för samma sak igen. Han mådde dessutom dåligt av medicineringen. Det var så Thomas kom i kontakt med medicine doktor Olle Haglund och professor Karl E. Arfors, samt Mats Tärning som idag står bakom initiativet Wellnox.

De tror genuint på idén och vill sprida kunskapen och tillgången till så många som möjligt. De värnar om enkelhet och äkthet, och bara de bästa råvarorna är bra nog. De strävar efter att så långt det är möjligt inte ha några som helst tillsatser i dryckerna.

Deras ambition är att i framtiden komplettera med ytterligare naturliga produkter som vi vet efterfrågas.

Apptek

Detta familjära företag i Östra Husby erbjuder ett brett spektrum av tjänster, alltifrån elinstallationer hos privata kunder till att koordinera omfattande och tekniskt krävande projekt. Apptek tar hänsyn till Dina som kunds nuvarande behov och installerar med tanke på framtiden. Just nu satsar de stort på att erbjuda tjänster inom installation av solceller.
Hos dem finner Du sammanlagt flera decenniers erfarenhet av elinstallationer inom skiftande områden. Under VikboVändan deltog stora delar av personalen cyklandes och dessutom är vi glada att alla deltagare få låna både toalett och dusch av dem under loppdagen.

Umara sports

Det svenska företaget Umara sport förser mängder av idrottare med energi form av dryck och annan nutrition. Vi är glada att kunna erbjuda deltagarna under VikboVändan deras goda och energigivande sportdryck i farten samt ge ett riktigt fint erbjudande i deras webbshop i samband med loppet.

Utangärstad gård

Den vackra gården med gamla anor passeras i slutet av loppet och deltagarna får både möta gårdens får och smaka på den egenproducerade honungen. Margareta och Torgny bereder även lammskinn och eget ullgarn som finns till försäljning.

Kroppsfrid

Kroppsfrid verkar på Vikbolandet och erbjuder bland annat massage. Dessutom finns de på plats för att ta hand om trötta muskler i start och mål under VikboVändan.

HusmanHagberg

HusmanHagberg i Norrköping/Söderköping/Katrineholm har under många år hjälpt hundratals nöjda köpare och säljare genom sitt livs största affär, bostadsaffären. Tillsammans har de en bred kompetens och många års erfarenhet av bostadsmarknaden. De vet hur viktigt det är  att alla parter känner sig trygga genom hela förmedlingsprocessen. Kontakta dem på 011-12 80 20 så berättar  de mer om hur de kan hjälpa just dig i din boendesituation.

Vårdcentralen Östra Husby

Våra samarbetspartners för att du ska känna dig trygg längs sträckan den 10 augusti. Deras verksamhet ligger i anslutning till start/målområdet och har även öppet för deltagarna med olika aktiviteter under vårt event.

Svenska kyrkan, Östra Ny

Under VikboVändan görs ett stopp vid den fantastiskt fina kyrkan i Östra Ny. Ta del av historien och få information om den fina verksamheten som bedrivs under året vilken volontärerna vid fikakontrollen gärna delar med sig av. Kyrkan byggdes 1822 och har bland annat ett unikt altarskåp från 1400-talet. I kyrkan finns även S:t Olof-staty i trä. Här brukar det serveras hemgjorda chokladbollar och saft.

Foto: Kyrkans egen hemsida