Möt våra samarbetspartners

Kuddbypower:

En sydsluttning på Vikbolandet levererar solenergi till elkunder över hela landet. Det är Mikael Saksi på Gisselö gård i Kuddby som blir en av Vattenfalls två solenergiproducenter.

Artikelbild | Solelsproduktion. Solparken ligger på en sydsluttning i Kuddby och nu kan el härifrån säljas till kunder över hela landet.

Ica Supermarket Östra Husby

ICA Östra Husby finns mitt på det fagra Vikbolandet, i Östra Husby.

Deras målsättning är att du ska hitta allt det du behöver såväl till vardag som till fest. Lokala producenter från Vikbolandet med omnejd, ingår givetvis i deras breda sortiment. De satsar också mer och mer på kravmärkta produkter.

De hjälper dig gärna med tips, idéer och inspiration kring mat och matlagning. De bland annat events och provsmakningar i butiken.

De förnyar regelbundet sortimentet på alla avdelningar, så att nyheterna på marknaden snabbt kommer till butiken och har egentillverkade goda smörgåstårtor, exotiska brickor och plankor!

De är kända för att ha en engagerad personal och ser varje kund som unik vilket innebär en hög personlig service.

Häv och Gräv i Östergötland

Vi är glada att detta år kunna presentera denna nya samarbetspartner som har sina rötter på Vikbolandet. Ett ungt och friskt företag. med breda resurser inom mark – och anläggning, stora resurser och ett glatt humör.

De åtar sig de flesta markjobben – stora som små. Under de senaste åren har de utför många VA-arbeten med både självfallsledningar och tryckledningar samt grundläggnings – och finplaneringsentreprenader. Östergötland, Småland och Sörmland är deras verksamhetsområden.

HOLMEN – Virkesköp Götaland

Virkesköp Götaland förmedlar varje år ca 425 000 m3 virke till pappersbruken i Braviken och Skärblacka samt Bravikens sågverk, men även till andra industrier och sågverk i vårt område.

De är en naturlig samarbetspartner för de nära 1000 skogsägare i Östergötland som valt Holmen som samarbetspartner i sitt skogsbruk.

HusmanHagberg

HusmanHagberg i Norrköping/Söderköping/Katrineholm har under många år hjälpt hundratals nöjda köpare och säljare genom sitt livs största affär, bostadsaffären. Tillsammans har de en bred kompetens och många års erfarenhet av bostadsmarknaden. De vet hur viktigt det är  att alla parter känner sig trygga genom hela förmedlingsprocessen. Kontakta dem på 011-12 80 20 så berättar  de mer om hur de kan hjälpa just dig i din boendesituation.

Visätter Kalkon

Daniel & Minire Hildebrandt driver tillsammans familjeföretaget Visätter Kalkongård på Vikbolandet. Tillsammans har de 4 barn mellan 7-14 år.
På gården har det funnits kalkoner sedan 60-talet.
Efter generationsskiftet 2010 så utökade de kalkonproduktionen och byggde en ny anläggning på ca 1000 m2. Ett stort besöksvänligt kalkonstall där besökarna kan se produktion från nykläckt kyckling till slaktmogen fågel.
All slakt, styckning, förädling och paketering sker på gården.
Produkterna saluförs sedan via egen gårdsbutik, återförsäljare såsom ICA, Coop, restaurang och grossist.
2013 fick de äran att vara med i tävlingen  ”En av Sveriges Skönaste Gårdar” på TV4 och vann tävlingen med titeln Östergötlands Skönaste Gård.
På gården finns även nötdjur, växtodling, skogsbruk, alpackor och Bo På Lantgårds stugor.

Vikbolandsstruts

37-Vanga_MG_09631  IMG_0787[1]

Vikbolands Struts i Östergötland hälsar er varmt välkomna till spännande möten och smakupplevelser!
På deras gård får ni möjlighet att på nära håll möta Strutsen, jordens största nu levande fågel, som går fritt i stora hägn med möjlighet att gå in när de själva önskar.

I gårdsbutiken säljs det goda och nyttiga strutsköttet,  hängmörat nötkött och olika charkprodukter av struts och nöt mm. Det finns också andra lokalt producerade delikatesser från trakten. Här kan man även handla hantverk och presentartiklar. Vad sägs om strutssalva, äggljuslyktor och fjäderpennor mm.

De har också exklusiva strutsskinnsprodukter såsom väskor, bälten, plånböcker mm.

En smakupplevelse för alla läckergommar kan avnjutas i det gamla spannmålsmagasinet som inretts med stor finess. Här serveras bland annat marinerad och grillad strutsfilé till förbokade sällskap på upp till 100 personer.

Sänkdalens gård har brukats som släktgård sedan mitten av 1800-talet. Idag brukas den av Gunilla och Tomas Gunnarsson med barnen Lina, Julia, Edvin, Ludvig och Hilding. Även farmor och farfar bor på gården.

Farfar Per-Gunnar slog in på det ekologiska spåret i början av 70-talet och får anses som en av pionjärerna. Gården har genom åren växt från 25ha till dagens 400ha, därmed har också djurbesättningen kunnat utökas och uppgår nu till lite över 300 nötkreatur.

Verksamheten består i huvudsak av:

  • Mjölkproduktion
  • Köttproduktion
  • Växtodling
  • Produktförädling av rapsolja och glass
  • Gruslastning i en intill liggande bergtäkt.

Gården ligger inte längs sträckan men tar med glasskylen och serverar er vid 36 km.

Bråvalla gårdsmejeri

Valla Gårdsmejeri

Beläget i Östergötland Vikbolandet nära till Norrköping och Söderköping bara 3 km från Östra Husby finner man Bråvalla gårdsmejeri med eget mejeri, Bo på lantgård och gårdsbutik.

De pastöriserar gårdens mjölk med noggrannhet och omtanke och förädlar den till ostar, ostkakor, smör, mese, mjölk och getglass. Man kan även finna getmjölkstvålar i gårdsbutiken och getmjölkskanelbullar m.m.

Med brinnande passion för att vara självförsörjande växte en livstil fram på deras lilla gård.

I butiken finns örter och natursalvor tvålar från gården, ekologiska kläder uppsydda i gårdens ateljé, saft ,sylt och marmelader från gårdens frukter och bär.

Gisselö Gårdsbryggeri

Drivs av Mikael och Stefan Saksi som brygger allt från lager, ale och stout. Ni träffar på dem vid 10 km för en populär energipåfyllning utanför det fina bryggeriet.

Skarphagens cykel

Michael Isa äger Skarphagens Cykel som grundades på 90-talet av hans farbror. Nu har Michael utvecklat företaget framåt med fokus på kvalitet och service. Numera är de två stycken anställda. 

Skarphagens cykel profilerar bland annat företagscyklar och åker dessutom ut till privatpersoner och företag för att hämta upp cyklar som sedan servas och körs tillbaka. En verklig toppenservice.

För Michael är det viktigt med högsta kvalité och att kunden är verkligen i fokus. Hos honom är du inte bara kund; du är en familjemedlem! Denna känsla sprider Michael då han hjälper dig med lättare cykelfix i starten den 8 augusti och dessutom lottar ut fina priser till alla deltagare.

Salming Running

Wellnox

Wellnox är ett initiativ för att fler människor ska få tillgång till naturliga produkter direkt från naturens eget skafferi. Det pågår mycket och intensiv forskning idag inom en mängd områden och det diskuteras flitigt hur det vi stoppar i oss påverkar vår hälsa.

Intresset föddes i samband med att Thomas, en av grundarna, fick en hjärtinfarkt sommaren 2013. Thomas har genetiska förutsättningar och han började noga studera vilka faktorer som faktiskt kan påverka för att inte råka ut för samma sak igen. Han mådde dessutom dåligt av medicineringen. Det var så Thomas kom i kontakt med medicine doktor Olle Haglund och professor Karl E. Arfors, samt Mats Tärning som idag står bakom initiativet Wellnox.

De tror genuint på idén och vill sprida kunskapen och tillgången till så många som möjligt. De värnar om enkelhet och äkthet, och bara de bästa råvarorna är bra nog. De strävar efter att så långt det är möjligt inte ha några som helst tillsatser i dryckerna.

Under loppet kommer deltagarna att få ta del av spännande juicer som energipåfyllning. Dessutom är ett populärt inslag de bag in box som finns utställda längs sträckan för de som hittar dem först att plocka med sig. Men ingen går lottlös – alla får en hälsosam shot med sig hem efter målgång.

Apptek

Detta familjära företag i Östra Husby erbjuder ett brett spektrum av tjänster, alltifrån elinstallationer hos privata kunder till att koordinera omfattande och tekniskt krävande projekt. Apptek tar hänsyn till Dina som kunds nuvarande behov och installerar med tanke på framtiden. Just nu satsar de stort på att erbjuda tjänster inom installation av solceller.
Hos dem finner Du sammanlagt flera decenniers erfarenhet av elinstallationer inom skiftande områden. Under VikboVändan deltog stora delar av personalen cyklandes och dessutom är vi glada att alla deltagare få låna både toalett och dusch av dem under loppdagen.

Umara sports

Det svenska företaget Umara sport förser mängder av idrottare med energi form av dryck och annan nutrition. Vi är glada att kunna erbjuda deltagarna under VikboVändan deras goda och energigivande sportdryck i farten samt ge ett riktigt fint erbjudande i deras webbshop i samband med loppet.

Utangärstad gård

Den vackra gården med gamla anor passeras i slutet av loppet och deltagarna får både möta gårdens får och smaka på den egenproducerade honungen. Margareta och Torgny bereder även lammskinn och eget ullgarn som finns till försäljning utöver honungen. Ring 0708-814027 för mer info om besök och öppettider.

Kroppsfrid

Kroppsfrid verkar på Vikbolandet och erbjuder bland annat massage. Dessutom finns de på plats för att ta hand om trötta muskler i start och mål under VikboVändan.

Vårdcentralen Östra Husby

Våra samarbetspartners för att du ska känna dig trygg längs sträckan den 8 augusti. Deras verksamhet ligger i anslutning till start/målområdet och har även öppet för deltagarna med olika aktiviteter under vårt event.

Naprapatakuten

Har du ont någonstans? Du kanske har huvudvärk efter en stressig tid på jobbet eller ont i ryggen efter allt arbete i trädgården? Naprapatakuten behandlar de flesta smärtor du kan ha som sitter i rörelseapparaten dvs musklerna eller lederna. Förutom ovanämnda besvär behandlar de tennisarmbågar, golfarmbågar, hälsporrar, nackspärrar muskelbristningar m.m. Om du har ont och är osäker på om en naprapatbehandling är något för dig, ring och fråga!

Svenska kyrkan, Östra Ny

Under VikboVändan görs ett stopp vid den fantastiskt fina kyrkan i Östra Ny. Ta del av historien och få information om den fina verksamheten som bedrivs under året vilken volontärerna vid fikakontrollen gärna delar med sig av. Kyrkan byggdes 1822 och har bland annat ett unikt altarskåp från 1400-talet. I kyrkan finns även S:t Olof-staty i trä. Under loppet serveras här VikboVändans hemgjorda chokladbollar och saft.

Foto: Kyrkans egen hemsida

Ekobryggeriet

Ekobryggeriet lanserades våren 2017 och erbjuder idag Sveriges främsta, och mest sålda, ekologiska premiumtonic. Ekobryggeriets tonic, som för närvarande finns i tio olika smaker, produceras på Österlen men The Nordic Soda Company som ligger bakom produkterna har sin hemvist i Norrköping. Tonicen finns att köpa på de allra flesta ICA -och Willysbutiker samt utvalda Hemköp- och Coopbutiker. Den går även att beställa hem från www.mathem.se och www.delitea.se. Och det bästa av allt – alla deltagare kommer att få en egen flaska i målgång – att svalka sig med på plats eller njuta av hemma!

Dirtwater Fox Brewery

Räven är ett listigt och klokt djur som väljer att gå sin egen väg. Det tänkte DFB på när de utvecklade The Dirtwater Fox’s ekologiska läskedrycker och valde bort färgämnen och konserveringsmedel. Här samsas istället ekologiskt socker, frukt- och bäraromer, citronsyra med vatten och kolsyra. Resultatet har blivit en egensinnig och annorlunda dryck med känsla för vad konsumenten uppskattar. Bara gott – ingen skit!

Läsken finns att köpa på alla stora kedjor inom dagligvaruhandeln och finns idag i 14 olika smaker, som alla har gemensamt att de är ekologiska, inte innehåller några färgämnen eller andra tillsatser samt att de inte innehåller koffein. Våra yngre deltagare kommer att få svalka sig med varsin läsk efter målgång i barnloppet!

Profilservice

Eftersom det finns få saker som inte kan bära din profil, kan du synas var som helst och när som helst. Genom profilreklam kan du stärka ditt varumärke före, under och efter mötet, och därmed få ett försprång gentemot konkurrenterna. Profilprodukter från Profilservice ger ditt företag en proffsig utstrålning. Så svårt och så enkelt är det.
I målgång efter loppet kommer Profilservice ge dig en riktigt fin överraskning!

Pro Brands

Pro Brands är ett företag från Lund som har en hel rad med läskande och funktionella drycker såsom: Wolverine energy drink, Pro Brands med BCAA, och den mycket populära AloeVera drycken. Pro Brands tillverkar inte bara drycker utan även goda, och nyttiga proteinbars och chips. Innan loppet den 8 augusti kommer alla (vuxna) få en dryck som ger energi inför den härliga utmaningen!

Great Earth

Greath Earth hjälper hela familjen att vakna upp varje morgon fylld av energi och kraft. En bra kost och en fysiskt aktiv vardag lägger alltid grunden för en god hälsa. Kosttillskott är ett tacksamt komplement. Rätt använt kan det både hjälpa till att förebygga vanliga näringsbrister och bidra till en högre livskvalitet. Deras sortiment finns att tillgå i fler än 500 hälsokostbutiker över hela Sverige och hos erkända webbshoppar. Elmina äter exempelvis deras proteingröt, proteinpulver och probiotika. Great Earth lottar ut ett presentkort på 1000 kr att handla för i webbshoppen!