Möt våra samarbetspartners

Kuddby Power:

En sydsluttning på Vikbolandet levererar solenergi till elkunder över hela landet. Det är Mikael Saksi på Gisselö gård i Kuddby som är en av Vattenfalls två solenergiproducenter. Dessutom är det här Gisselö gårdsbryggeri ligger ni passerar efter 10 km för att njuta av hembryggd öl.

Ica Supermarket Östra Husby

ICA Östra Husby finns mitt på det fagra Vikbolandet, i Östra Husby.

Deras målsättning är att du ska hitta allt det du behöver såväl till vardag som till fest. Lokala producenter från Vikbolandet med omnejd, ingår givetvis i deras breda sortiment. De satsar också mer och mer på kravmärkta produkter.

De hjälper dig gärna med tips, idéer och inspiration kring mat och matlagning. De bland annat events och provsmakningar i butiken.

De förnyar regelbundet sortimentet på alla avdelningar, så att nyheterna på marknaden snabbt kommer till butiken och har egentillverkade goda smörgåstårtor, exotiska brickor och plankor!

Under Häv & Gräv VikboVändan är de vår partner i start/mål och bjuder deltagarna i barnens lopp på glass från Sänkdalens gård och alla som deltar under de 45 kilometrarna på en grillad korv i målgång.

Häv och Gräv i Östergötland

Vi är glada att kunna presentera Häv & Gräv som titelsponsor. Extra roligt då de har sina rötter på Vikbolandet. Ett ungt och friskt företag. med breda resurser inom mark – och anläggning och ett glatt humör.

De åtar sig de flesta markjobben – stora som små. Under de senaste åren har de utför många VA-arbeten med både självfallsledningar och tryckledningar samt grundläggnings – och finplaneringsentreprenader. Östergötland, Småland och Sörmland är deras verksamhetsområden.

Sun4Energy

Vi är glada att numera kunna hänga en medalj runt er hals i målgång där vår partner är Sun4Energy, med hjärtat av Norrköpings verksamhet ute vid Klinga.

Sun4Energy gör det enklare för dig att gå över till förnybar energi. Idag är de ca 130 anställda med lokala kontor från Kramfors i norr till Sjöbo i söder. De erbjuder installation och service för privatpersoner, företag, lantbruk och BRF.

  • Solceller
  • Batterier
  • Elbilsladdare
  • IMD

Är du sugen på att få en egen installation redan innan loppet startar den 10 aug? Det är fullt möjligt om du kontaktar dem redan idag.

Tillsammans skapar vi en ljusare framtid!

OPTIKER PERSSON

Nyhet för 2024 är att Optiker Persson går in som Gulpartner i loppet.

I över 60 år med verksamhet och butik mitt inne i centrala Norrköping har de sett till att det alltid finns specialister på alla områden tillhands. Och extra tid när det behövs. Du kan också vara säker på att de glasögon, linser och tillbehör som finns hos dem alltid håller den bästa kvalitet.

Att skydda ögonen med solen är något som alltid är viktigt och när man som idrottare vistas mycket utomhus. Optiker Persson bidrar med två par sportglasögon från Oakley till de främsta och ett par lottade på startnummer. Den 8 aug 16-18 kommer vi dessutom att ha vår nummerlappsutdelningen i deras lokaler.

HOLMEN – Paper

Vår silverpartner Holmen är ett svenskt skogsindustribolag med fokus på att skapa en hållbar framtid. De arbetar globalt och finns även representerade i hela Östergötland, där deras affärsområden Skog, Papper, Trävaror och Energi har en viktig roll i regionens utveckling. Holmen fokuserar särskilt på tre områden där de har extra stora möjligheter att göra positiv skillnad, inte bara i framtiden utan redan idag – klimatet, långsiktigt hållbara produkter, och inte minst sina medarbetare och de samhällen där de verkar.

Under vårt lopp finns de bland annat på plats med energi längs banan och i start/mål, där ett populärt inslag är överraskningen till barnen efter målgången i deras lopp.

HusmanHagberg

Vår silverpartner HusmanHagberg i Norrköping/Söderköping/Katrineholm har under många år hjälpt hundratals nöjda köpare och säljare genom sitt livs största affär, bostadsaffären. Tillsammans har de en bred kompetens och många års erfarenhet av bostadsmarknaden. De vet hur viktigt det är  att alla parter känner sig trygga genom hela förmedlingsprocessen. Kontakta dem så berättar  de mer om hur de kan hjälpa just dig i din boendesituation.

Under Häv & Gräv VikboVändan ser de till att ni hittar runt de 45 kilometrarna samt bemannar den populära energikontrollen med glass från Sänkdalens gård.

Vår silverpartner Vikbo Cider är en produkt som startades av Brewery International AB 2005. Namnet kommer ursprungligen från härliga Vikbolandet. Skapandet av cidern återspeglar känslan gentemot Vikbolandet genom en frisk söt smak och en varm design. Passar perfekt att avnjuta i glas över is eller väl kyld direkt ur flaskan.

Produkter kommer att lottas ut på deltagarnas startnummer efter loppet (till de som är över 18 år). Dessutom bidrar de med pris till snyggast matchande duopar.

Söderköpingsposten

Söderköpings-Posten (SP) – vår mediasponsor är en lokal tidning för hela Söderköpings kommun och kringliggande postnummerområden. SP vill bidra till att stärka lokal identitet. Just det lokala är det bärande temat. Deras ledord är positiv, personlig och lokal. Tidningen har varierat innehåll och speglar livet i kommunen förr och nu, men följer och kommenterar även företeelser i samhället i stort vilket speglas i pappersutgåvan som går ut till hushåll och finns i tidningsställ runt om i kommunen samt digitalt på nätet.

Söderköpingsposten följer Häv & Gräv VikboVändan innan, under och efter loppet – kommer du bli med i tidningen under sommarens jubileum? Missa inte heller att vår ambassadör kommer att blogga på deras hemsida inför loppet. Missa inte vad det finns i den fina goodiebagen efter loppet med deras fina logga på.

Marknadsbyrån

Vi är stolta att från 2024 ha Marknadsbyrån som tryckeripartner. De arbetar efter metoden Hållbar profilering genom att välja och utforma produkter utifrån tre perspektiv – Hållbarhet, Kvalitet samt kundens Resultat. Dessa tre samverkar och marknadsbyrån menar på att höjs produkten ur ett perspektiv höjs även de övriga.

Att framgångsrikt arbeta med produktmedia i sin kommunikation står inte i motsats till att arbeta hållbart – tvärtom! Och deras devis är – Produktmedia som skapar stora intryck med små avtryck på vår omvärld.

De hjälper oss med flyers, beachflaggor och annat tryckt material.

Henmark

Nyhet för 2024 är att vi har en prispartner  – Henmark – vilka designar och producerar Carefully Made Outdoorwear. Något som verkligen passar in i vårt koncept och livsstil. Exklusiva friluftskläder utan dyra mellanhänder med butik i centrala Norrköping därifrån även grundaren Fritjof Henmark kommer ifrån. Påkostade kläder med känsla, funktion och kvalitet som är framtagna och producerade på ett sätt som du kan stå för.

De bidrar med priser till de främsta och lottade på startnummer. Dessutom ska ni hålla utkik efter en fototävling längs sträckan med chans att vinna startplats till 2025 och ett schysst plagg från dem.

XL Bygg Östra Husby

Vi välkomnar XL Bygg Östra Husby som nu bronspartner 2024. Den lokala och personliga bygghandeln som hjälper både företag och privatpersoner att bygga i smått som stort. Här hittar du både produkter och verktyg.

XL Bygg Östra Husby samarbetar även med Norrköping och Skärblacka för ett ännu bredare utbud, erfarenhet och proffshjälp. Det känns fint att ha sådant vi behöver för att bygga vårt lopp precis om hörnet.

Visätter Kalkon

Daniel & Minire Hildebrandt driver tillsammans familjeföretaget Visätter Kalkongård på Vikbolandet och på gården har det funnits kalkoner sedan 60-talet.
Efter generationsskiftet 2010 så utökade de kalkonproduktionen och byggde en ny anläggning på ca 1000 m2. Ett stort besöksvänligt kalkonstall där besökarna kan se produktion från nykläckt kyckling till slaktmogen fågel.
All slakt, styckning, förädling och paketering sker på gården.
Produkterna saluförs sedan via egen gårdsbutik, återförsäljare såsom ICA, Coop, restaurang och grossist.
2013 fick de äran att vara med i tävlingen  ”En av Sveriges Skönaste Gårdar” på TV4 vilken de dessutom vann.
På gården finns även nötdjur, växtodling, skogsbruk, alpackor och möjligheten att bo på Lantgård.

Vikbolandsstruts

Vikbolands Struts i Östergötland hälsar er varmt välkomna till spännande möten och smakupplevelser!
På deras gård får ni möjlighet att på nära håll möta Strutsen, jordens största nu levande fågel, som går fritt i stora hägn med möjlighet att gå in när de själva önskar.

I gårdsbutiken säljs det goda och nyttiga strutsköttet,  hängmörat nötkött och olika charkprodukter av struts och nöt mm. Det finns också andra lokalt producerade delikatesser från trakten. Här kan man även handla hantverk och presentartiklar. Vad sägs om strutssalva, äggljuslyktor och fjäderpennor mm.

De har också exklusiva strutsskinnsprodukter såsom väskor, bälten, plånböcker mm.

En smakupplevelse för alla läckergommar kan avnjutas i det gamla spannmålsmagasinet som inretts med stor finess. Här serveras bland annat marinerad och grillad strutsfilé till förbokade sällskap på upp till 100 personer.

Sänkdalens gård har brukats som släktgård sedan mitten av 1800-talet. Idag brukas den av Gunilla och Tomas Gunnarsson med barnen Lina, Julia, Edvin, Ludvig och Hilding. Även farmor och farfar bor på gården.

Farfar Per-Gunnar slog in på det ekologiska spåret i början av 70-talet och får anses som en av pionjärerna. Gården har genom åren växt från 25ha till dagens 400ha, därmed har också djurbesättningen kunnat utökas och uppgår nu till lite över 300 nötkreatur.

Gården ligger inte längs sträckan men HusmanHagberg lånar deras glasskyl och serverar er vid 36 km.

Gisselö Gårdsbryggeri

Drivs av Mikael och Stefan Saksi som brygger allt från lager, ale och stout. Ni träffar på dem vid 10 km för en populär energipåfyllning utanför det fina bryggeriet.

Skarphagens cykel

Michael Isa äger Skarphagens Cykel som grundades på 90-talet av hans farbror. Nu har Michael utvecklat företaget framåt med fokus på kvalitet och service. Numera är de två stycken anställda. 

Skarphagens cykel profilerar bland annat företagscyklar och åker dessutom ut till privatpersoner och företag för att hämta upp cyklar som sedan servas och körs tillbaka. En verklig toppenservice.

För Michael är det viktigt med högsta kvalité och att kunden är verkligen i fokus. Hos honom är du inte bara kund; du är en familjemedlem! Denna känsla sprider Michael då han hjälper dig med lättare cykelfix i starten den 10 augusti och dessutom lottar ut en cykel på deltagarnas startnummer.

Naprapatakuten

Har du ont någonstans? Du kanske har huvudvärk efter en stressig tid på jobbet eller ont i ryggen efter allt arbete i trädgården? Vår bronspartner Naprapatakuten behandlar de flesta smärtor du kan ha som sitter i rörelseapparaten dvs musklerna eller lederna. Förutom ovan nämnda besvär behandlar de tennisarmbågar, golfarmbågar, hälsporrar, nackspärrar, muskelbristningar m.m. Om du har ont och är osäker på om en naprapatbehandling är något för dig, ring och fråga!

Fenix Brewery

Vår bronspartner Fenix Brewery är ett nytt och toppmodernt bryggeri i Norrköping. I slutet av 2019 rullade de första tankarna in i de nyrenoverade och anpassade lokalerna i Gästgivarhagen. Dryckerna finns på Systembolaget och runt om på restauranger, särskilt i Norrköping.

Öl och ölprovningar lottas på deltagarnas startnummer efter målgång.

Drick RÅ

RÅ är ett initiativ för att fler människor ska få tillgång till naturliga produkter direkt från naturens eget skafferi. Det pågår mycket och intensiv forskning idag inom en mängd områden och det diskuteras flitigt hur det vi stoppar i oss påverkar vår hälsa.

Företaget med säte och fabrik i Norrköping värnar om enkelhet och äkthet, och bara de bästa råvarorna är bra nog. De strävar efter att så långt det är möjligt inte ha några som helst tillsatser i dryckerna.

Under loppet kommer deltagarna att få ta del av spännande juicer som energipåfyllning. Dessutom är ett populärt inslag de bag in box som finns utställda längs sträckan för de som hittar dem först att plocka med sig. Men ingen går lottlös – alla får en hälsosam shot med sig hem efter målgång.

Apptek

Detta familjära företag i Östra Husby erbjuder ett brett spektrum av tjänster, alltifrån elinstallationer hos privata kunder till att koordinera omfattande och tekniskt krävande projekt. Apptek tar hänsyn till Dina som kunds nuvarande behov och installerar med tanke på framtiden. Just nu satsar de stort på att erbjuda tjänster inom installation av solceller.
Hos dem finner Du sammanlagt flera decenniers erfarenhet av elinstallationer inom skiftande områden. Under Häv & Gräv VikboVändan har stora delar av personalen deltagit cyklandes och dessutom är vi glada att alla deltagare får låna både toalett och dusch av dem under loppdagen.

Det svenska företaget Umara Sport förser mängder av idrottare med energi form av dryck och annan nutrition. Vi är glada att kunna erbjuda deltagarna under Häv & Gräv VikboVändan deras goda och energigivande sportdryck i farten samt ge ett riktigt fint erbjudande i deras webbshop i samband med loppet.

Utangärstad gård

Den vackra gården med gamla anor passeras i slutet av loppet och deltagarna får både möta gårdens får och smaka på den egenproducerade honungen. Margareta och Torgny bereder även lammskinn och eget ullgarn som finns till försäljning utöver honungen. Ring 0708-814027 för mer info om besök och öppettider.

Helhetshälsans Hus

Helhetshälsans hus består av elva terapeuter med olika kunskap och erfarenheter som brinner för sitt arbete. Från djupgående, behandlande massage, gym och rehab till gruppträning, fotvård och samtalsterapi. De ser till att ni får rätt hjälp och anpassad behandling från början och finns på Kabelvägen 2 i Norrköping.

I start och mål den 10 augusti kommer flera proffsiga terapeuter finnas på plats för att ta hand om din trötta kropp och även konsultera ditt rörelsemönster. Dessutom lottas behandlingar ut som pris på deltagarnas startnummer. Hos oss på plats kommer vi ha PJ, Dave (Dynamic massage) och Moa (Moas massage och friskvård) som är två av deras duktiga massörer.

Vårdcentralen Östra Husby

Våra samarbetspartners för att du ska känna dig trygg längs sträckan den 10 augusti. Deras verksamhet ligger i anslutning till start/målområdet och har även öppet för deltagarna med olika aktiviteter under vårt event.

Svenska kyrkan, Östra Ny

Under Häv & Gräv VikboVändan görs ett stopp vid den fantastiskt fina kyrkan i Östra Ny. Ta del av historien och få information om den fina verksamheten som bedrivs under året vilken volontärerna vid fikakontrollen gärna delar med sig av. Kyrkan byggdes 1822 och har bland annat ett unikt altarskåp från 1400-talet. I kyrkan finns även S:t Olof-staty i trä.

Under loppet serveras här Fridas hemgjorda chokladbollar och saft. Missa heller inte att titta in i kyrkan som håller öppet.

Brinks gurka

Brinks Gurka är ett helägt familjeföretag beläget på gården Brink i Kimstad, Östergötland. Gården har gamla anor och har varit både tingsplats och gästgivargård. Den nuvarande huvudbyggnaden fick sin prägel under 1800-talet. Familjen Larsson kom till gården 1910 genom att Johan August Larsson och Johanna Sofia Persdotter arrenderade gården av Svenska Riddarehuset.

Under vårt lopp kommer ni får härligt salttillskott genom deras oerhört populära saltgurka som är en riktig delikatess.

Babya/Lekia

Butiken på Ingelstad har allt bebisar och barn behöver i form av vagnar och tillbehör för de yngre och leksaker många år upp i åldrarna.

Vi är glada att kunna erbjuda en fiskdamm under Häv & Gräv VikboVändan där Lekia bidrar med priser, och ett populärt inslag är deras härliga maskot som skojar med barnen.