Möt våra samarbetspartners

Kuddby Power:

En sydsluttning på Vikbolandet levererar solenergi till elkunder över hela landet. Det är Mikael Saksi på Gisselö gård i Kuddby som är en av Vattenfalls två solenergiproducenter. Dessutom är det här Gisselö gårdsbryggeri ligger ni passerar efter 10 km för att njuta av hembryggd öl.

Ica Supermarket Östra Husby

ICA Östra Husby finns mitt på det fagra Vikbolandet, i Östra Husby.

Deras målsättning är att du ska hitta allt det du behöver såväl till vardag som till fest. Lokala producenter från Vikbolandet med omnejd, ingår givetvis i deras breda sortiment. De satsar också mer och mer på kravmärkta produkter.

De hjälper dig gärna med tips, idéer och inspiration kring mat och matlagning. De bland annat events och provsmakningar i butiken.

De förnyar regelbundet sortimentet på alla avdelningar, så att nyheterna på marknaden snabbt kommer till butiken och har egentillverkade goda smörgåstårtor, exotiska brickor och plankor!

Under Häv & Gräv VikboVändan är de vår partner i start/mål och bjuder deltagarna i barnens lopp på glass från Sänkdalens gård och alla som deltar under de 45 kilometrarna på en grillad korv i målgång.

Häv och Gräv i Östergötland

Vi är glada att kunna presentera Häv & Gräv som titelsponsor. Extra roligt då de har sina rötter på Vikbolandet. Ett ungt och friskt företag. med breda resurser inom mark – och anläggning och ett glatt humör.

De åtar sig de flesta markjobben – stora som små. Under de senaste åren har de utför många VA-arbeten med både självfallsledningar och tryckledningar samt grundläggnings – och finplaneringsentreprenader. Östergötland, Småland och Sörmland är deras verksamhetsområden.

Söderbergs Bil

Nyhet för 2022 är att Söderbergs bil går in som Gulpartner i loppet. För att ta sig ut på äventyr dit inte enbart löpaskorna eller cykeln bär erbjuder företaget, som finns i Norrköping och Nyköping, bilar till det just du behöver för att ta dig fram. Frida har både en VW ID.3 elbil för turer på hemmaplan och en VW Californa Ocean 6.1 campervan för längre vistelser borta. Elminas familj åker runt i en Skoda Enyaq. Hur Söderbergs kommer vara med den 6 augusti är än så länge hemligt. 

På bilden ser ni korna som gör glassen hos Sänkdalens gård där vi gjorde ett besök i somras och smakade på de svalkande läckerheterna – en perfekt utflykt med elbilen VW ID.3. 

HOLMEN – Virkesköp Götaland

Virkesköp Götaland förmedlar varje år ca 425 000 m3 virke till pappersbruken i Braviken och Skärblacka samt Bravikens sågverk, men även till andra industrier och sågverk i vårt område.

De är en naturlig samarbetspartner för de nära 1000 skogsägare i Östergötland som valt Holmen som samarbetspartner i sitt skogsbruk.

 

HusmanHagberg

HusmanHagberg i Norrköping/Söderköping/Katrineholm har under många år hjälpt hundratals nöjda köpare och säljare genom sitt livs största affär, bostadsaffären. Tillsammans har de en bred kompetens och många års erfarenhet av bostadsmarknaden. De vet hur viktigt det är  att alla parter känner sig trygga genom hela förmedlingsprocessen. Kontakta dem så berättar  de mer om hur de kan hjälpa just dig i din boendesituation.

Under Häv & Gräv VikboVändan ser de till att ni hittar runt de 45 kilometrarna samt bemannar den populära energikontrollen med glass från Sänkdalens gård.

Söderköpingsposten

Söderköpings-Posten (SP) – vår mediasponsor är en lokal tidning för hela Söderköpings kommun och kringliggande postnummerområden. SP vill bidra till att stärka lokal identitet. Just det lokala är det bärande temat. Deras ledord är positiv, personlig och lokal. Tidningen har varierat innehåll och speglar livet i kommunen förr och nu, men följer och kommenterar även företeelser i samhället i stort vilket speglas i pappersutgåvan som går ut till hushåll och finns i tidningsställ runt om i kommunen samt digitalt på nätet. 

Söderköpingsposten följer VikboVändan innan under och efter loppet – kommer du bli med i tidningen under sommarens lopp? Missa inte heller att vår ambassadör kommer att blogga på deras hemsida inför loppet. 

Visätter Kalkon

Daniel & Minire Hildebrandt driver tillsammans familjeföretaget Visätter Kalkongård på Vikbolandet och på gården har det funnits kalkoner sedan 60-talet.
Efter generationsskiftet 2010 så utökade de kalkonproduktionen och byggde en ny anläggning på ca 1000 m2. Ett stort besöksvänligt kalkonstall där besökarna kan se produktion från nykläckt kyckling till slaktmogen fågel.
All slakt, styckning, förädling och paketering sker på gården.
Produkterna saluförs sedan via egen gårdsbutik, återförsäljare såsom ICA, Coop, restaurang och grossist.
2013 fick de äran att vara med i tävlingen  ”En av Sveriges Skönaste Gårdar” på TV4 vilken de dessutom vann. 
På gården finns även nötdjur, växtodling, skogsbruk, alpackor och möjligheten att bo på Lantgård. 

Vikbolandsstruts

37-Vanga_MG_09631  IMG_0787[1]

Vikbolands Struts i Östergötland hälsar er varmt välkomna till spännande möten och smakupplevelser!
På deras gård får ni möjlighet att på nära håll möta Strutsen, jordens största nu levande fågel, som går fritt i stora hägn med möjlighet att gå in när de själva önskar.

I gårdsbutiken säljs det goda och nyttiga strutsköttet,  hängmörat nötkött och olika charkprodukter av struts och nöt mm. Det finns också andra lokalt producerade delikatesser från trakten. Här kan man även handla hantverk och presentartiklar. Vad sägs om strutssalva, äggljuslyktor och fjäderpennor mm.

De har också exklusiva strutsskinnsprodukter såsom väskor, bälten, plånböcker mm.

En smakupplevelse för alla läckergommar kan avnjutas i det gamla spannmålsmagasinet som inretts med stor finess. Här serveras bland annat marinerad och grillad strutsfilé till förbokade sällskap på upp till 100 personer.

 

Sänkdalens gård har brukats som släktgård sedan mitten av 1800-talet. Idag brukas den av Gunilla och Tomas Gunnarsson med barnen Lina, Julia, Edvin, Ludvig och Hilding. Även farmor och farfar bor på gården.

Farfar Per-Gunnar slog in på det ekologiska spåret i början av 70-talet och får anses som en av pionjärerna. Gården har genom åren växt från 25ha till dagens 400ha, därmed har också djurbesättningen kunnat utökas och uppgår nu till lite över 300 nötkreatur.

Verksamheten består i huvudsak av:

  • Mjölkproduktion
  • Köttproduktion
  • Växtodling
  • Produktförädling av rapsolja och glass
  • Gruslastning i en intill liggande bergtäkt.

Gården ligger inte längs sträckan men HusmanHagberg lånar deras glasskyl och serverar er vid 36 km.

Bråvalla gårdsmejeri

Valla Gårdsmejeri

Beläget i Östergötland Vikbolandet nära till Norrköping och Söderköping bara 3 km från Östra Husby finner man Bråvalla gårdsmejeri med eget mejeri, Bo på lantgård och gårdsbutik.

De pastöriserar gårdens mjölk med noggrannhet och omtanke och förädlar den till ostar, ostkakor, smör, mese, mjölk och getglass. Man kan även finna getmjölkstvålar i gårdsbutiken och getmjölkskanelbullar m.m.

Med brinnande passion för att vara självförsörjande växte en livstil fram på deras lilla gård.

I butiken finns örter och natursalvor tvålar från gården, ekologiska kläder uppsydda i gårdens ateljé, saft ,sylt och marmelader från gårdens frukter och bär.

Gisselö Gårdsbryggeri

Drivs av Mikael och Stefan Saksi som brygger allt från lager, ale och stout. Ni träffar på dem vid 10 km för en populär energipåfyllning utanför det fina bryggeriet.

Skarphagens cykel

Michael Isa äger Skarphagens Cykel som grundades på 90-talet av hans farbror. Nu har Michael utvecklat företaget framåt med fokus på kvalitet och service. Numera är de två stycken anställda. 

Skarphagens cykel profilerar bland annat företagscyklar och åker dessutom ut till privatpersoner och företag för att hämta upp cyklar som sedan servas och körs tillbaka. En verklig toppenservice.

För Michael är det viktigt med högsta kvalité och att kunden är verkligen i fokus. Hos honom är du inte bara kund; du är en familjemedlem! Denna känsla sprider Michael då han hjälper dig med lättare cykelfix i starten den 6 augusti och dessutom lottar ut fina priser till alla deltagare.

Salming Running

Salming running har löparskor för alla typer av underlag och löpare. Under VikboVändans 45 milometer rekommendationer deras de mer väldämpade modellerna Enroute eller Greyhound. Den dam respektive herre som korsar mållinjen först i löparklassen får välja ett eget par som pris. Dessutom klär de vår ambassadör i skor och kläder vilken kommer er att blogga inför loppet hos Söderköpingsposten. 

Drick RÅ

RÅ är ett initiativ för att fler människor ska få tillgång till naturliga produkter direkt från naturens eget skafferi. Det pågår mycket och intensiv forskning idag inom en mängd områden och det diskuteras flitigt hur det vi stoppar i oss påverkar vår hälsa.

Intresset föddes i samband med att Thomas, en av grundarna, fick en hjärtinfarkt sommaren 2013. Thomas började noga studera vilka faktorer som faktiskt kan påverka för att inte råka ut för samma sak igen. Han mådde dessutom dåligt av medicineringen. Det var så Thomas kom i kontakt med medicine doktor Olle Haglund och professor Karl E. Arfors, samt Mats Tärning som idag står bakom initiativet RÅ/Wellnox.

De tror genuint på idén och vill sprida kunskapen och tillgången till så många som möjligt. De värnar om enkelhet och äkthet, och bara de bästa råvarorna är bra nog. De strävar efter att så långt det är möjligt inte ha några som helst tillsatser i dryckerna.

Under loppet kommer deltagarna att få ta del av spännande juicer som energipåfyllning. Dessutom är ett populärt inslag de bag in box som finns utställda längs sträckan för de som hittar dem först att plocka med sig. Men ingen går lottlös – alla får en hälsosam shot med sig hem efter målgång.

Apptek

Detta familjära företag i Östra Husby erbjuder ett brett spektrum av tjänster, alltifrån elinstallationer hos privata kunder till att koordinera omfattande och tekniskt krävande projekt. Apptek tar hänsyn till Dina som kunds nuvarande behov och installerar med tanke på framtiden. Just nu satsar de stort på att erbjuda tjänster inom installation av solceller.
 
Hos dem finner Du sammanlagt flera decenniers erfarenhet av elinstallationer inom skiftande områden. Under VikboVändan deltog stora delar av personalen cyklandes och dessutom är vi glada att alla deltagare få låna både toalett och dusch av dem under loppdagen.
 

Det svenska företaget Umara Sport förser mängder av idrottare med energi form av dryck och annan nutrition. Vi är glada att kunna erbjuda deltagarna under VikboVändan deras goda och energigivande sportdryck i farten samt ge ett riktigt fint erbjudande i deras webbshop i samband med loppet.

Utangärstad gård

Den vackra gården med gamla anor passeras i slutet av loppet och deltagarna får både möta gårdens får och smaka på den egenproducerade honungen. Margareta och Torgny bereder även lammskinn och eget ullgarn som finns till försäljning utöver honungen. Ring 0708-814027 för mer info om besök och öppettider.

Helhetshälsans Hus

Helhetshälsans hus består av elva terapeuter med olika kunskap och erfarenheter som brinner för sitt arbete. Från djupgående, behandlande massage, gym och rehab till gruppträning, fotvård och samtalsterapi. De ser till att ni får rätt hjälp och anpassad behandling från början och finns på Kabelvägen 2 i Norrköping. 

I start och mål den 6 augusti kommer flera proffsiga terapeuter finnas på plats för att ta hand om din trötta kropp och även konsultera ditt rörelsemönster. Dessutom lottas behandlingar ut som pris på deltagarnas startnummer. Hos oss på plats kommer vi ha Dave och Fredrik .

Vårdcentralen Östra Husby

Våra samarbetspartners för att du ska känna dig trygg längs sträckan den 8 augusti. Deras verksamhet ligger i anslutning till start/målområdet och har även öppet för deltagarna med olika aktiviteter under vårt event.

Naprapatakuten

Har du ont någonstans? Du kanske har huvudvärk efter en stressig tid på jobbet eller ont i ryggen efter allt arbete i trädgården? Naprapatakuten behandlar de flesta smärtor du kan ha som sitter i rörelseapparaten dvs musklerna eller lederna. Förutom ovan nämnda besvär behandlar de tennisarmbågar, golfarmbågar, hälsporrar, nackspärrar, muskelbristningar m.m. Om du har ont och är osäker på om en naprapatbehandling är något för dig, ring och fråga!

Svenska kyrkan, Östra Ny

Under VikboVändan görs ett stopp vid den fantastiskt fina kyrkan i Östra Ny. Ta del av historien och få information om den fina verksamheten som bedrivs under året vilken volontärerna vid fikakontrollen gärna delar med sig av. Kyrkan byggdes 1822 och har bland annat ett unikt altarskåp från 1400-talet. I kyrkan finns även S:t Olof-staty i trä. Under loppet serveras här VikboVändans hemgjorda chokladbollar och saft.

Ekobryggeriet

Ekobryggeriet lanserades våren 2017 och erbjuder idag Sveriges främsta, och mest sålda, ekologiska premiumtonic. Ekobryggeriets tonic, som för närvarande finns i tio olika smaker, produceras på Österlen men The Nordic Soda Company som ligger bakom produkterna har sin hemvist i Norrköping. Tonicen finns att köpa på de allra flesta ICA -och Willysbutiker samt utvalda Hemköp- och Coopbutiker. Den går även att beställa hem från www.mathem.se och www.delitea.se. Och det bästa av allt – alla deltagare kommer att få en egen flaska i målgång – att svalka sig med på plats eller njuta av hemma!

Dirtwater Fox Brewery

Räven är ett listigt och klokt djur som väljer att gå sin egen väg. Det tänkte DFB på när de utvecklade The Dirtwater Fox’s ekologiska läskedrycker och valde bort färgämnen och konserveringsmedel. Här samsas istället ekologiskt socker, frukt- och bäraromer, citronsyra med vatten och kolsyra. Resultatet har blivit en egensinnig och annorlunda dryck med känsla för vad konsumenten uppskattar. Bara gott – ingen skit!

Läsken finns att köpa på alla stora kedjor inom dagligvaruhandeln och finns idag i 14 olika smaker, som alla har gemensamt att de är ekologiska, inte innehåller några färgämnen eller andra tillsatser samt att de inte innehåller koffein. Våra yngre deltagare kommer att få svalka sig med varsin läsk efter målgång i barnloppet!

Spektrum Sports

Spektrum Sports har sitt hjärta i Åre och erbjuder en oslagbart val gällande sportglasögon – både inom vintersport och sommarträning. De är producerade av biobaserade material och erbjuder olika typer av linser för varierade förhållanden. Ett oslagbart val under sommarens löparrundor där både Frida och Elmina har bågen Anjan som favorit. 

Spektrum lottar ut värdefulla priser under årets lopp!
Ger dessutom 30% på alla köp i deras webbshop fram till 31 augusti med koden ”Vikbovändan22”. 

Pro!Brands

Pro Brands är ett företag från Lund som har en hel rad med läskande och funktionella drycker såsom: Wolverine energy drink, Pro Brands med BCAA, och den mycket populära AloeVera drycken. Pro Brands tillverkar inte bara drycker utan även goda, och nyttiga proteinbars och chips. Innan loppet den 6 augusti kommer alla (vuxna) få en dryck som ger energi inför den härliga utmaningen!

Smartfish

Smartfish är ledande i världen på återhämtningsdrycker och kommer ursprungligen från Norge. Deras drycker används av världsklassatleter runt om i världen och är framtagen för personer som vill få ut maximal effekt och återhämtning av sin träning. 

Smartfish produkter har vetenskapligt bevisade att de förbättrar återhämtningen genom att minska muskeltrötthet efter intensiv träning. De innehåller en patenterad mix av högkvalitativa omega-3-fettsyror, vitamin D och vassleprotein med alla essentiella aminosyror inklusive BCAA. Inget tillsatt socker, sötningsmedel eller konserveringsmedel. Smakar riktigt gott.

Du behöver inte blanda, räkna skopor eller ta med extra flaskor. Alltid redo att dricka efter varje träning. I era goodiebags efter loppet kommer ni fått två smakprov. Smartfish erbjuder dessutom 30% på första köpet samt 15% på subskription/abonnemang på dryckerna i deras webbshop med koden ”Vikbovändan2022”.

Holistic

Holistics vision är att skapa en friskare och mer kärleksfull värld genom att hjälpa människor ta kontroll över sitt liv och leva medvetet, i hälsa och balans både till kropp och själ. Holistic har sitt säte i Norrköping och ett prov på deras produkter får ni i er goodiebag efter målgång. Dessutom kommer vinnarna i vår duoklass få ett fint presentkort som pris!

Carmex

Populära Carmex som introducerades redan 1937 i USA finns både i tub och burk. I vår maxade goodiebag efter loppet får varje deltagare en uppmjukande tub för läpparna.

Nutrinovate

Medistus® Antivirus är en sugtablett med naturliga, aktiva ingredienser som ger dig ett förhöjt skydd mot virus och bakterier i upp till två timmar. 
Genom att skapa en skyddande barriär i mun och svalg ger den dig ett extra försvar och minskar risken för infektioner. Perfekt när du befinner dig på platser med ökad infektionsrisk så som i skolor, när du reser i kollektivtrafiken eller befinner dig på evenemang.  Varje deltagare får ett paket i sin goodiebag efter målgång!

Företaget bakom – Nutrinovate är resultatet av en grupp forskare, entreprenörer och kreatörer som fann en gemensam drivkraft – att bryta ny mark inom hälsa genom att kombinera det senaste inom forskningen och innovation. Vi vill att det ska vara enkelt att hålla sig frisk och bygga en inre styrka.

Arkö Bostad

Arkö Bostad är en del av Arkögruppen och har över 10 års gedigen erfarenhet inom byggnation av fastigheter. Materialvalen är generöst tilltagna för hög trivselfaktor med hög kvalitet.

Deras ambition och vision är alltid att resan till färdigställandet av byggprojekt ska bli trygg, enkel och positiv. Deras affärsidé är utveckling av prisvärda bostäder med mycket god kvalitét samt hållbara lösningar för individ och samhälle.

Deras mål är alltid att överträffa kundens förväntan i varje projekt de åtar sig. För Arkö Bostad är ett hållbart byggande viktigt för långsiktighet och kommande generationers arv. Företaget som ligger i regionen är numera silverpartner till Häv & Gräv VikboVändan. 

ICE Power

Vi är glada att dessutom kunna ge våra deltagare en tub kylande gel från ICE Power i goodiebagen – perfekt för en skön känsla efter loppet den 6 augusti. 

Babya/Lekia

Butiken på Ingelstad har allt bebisar och barn behöver i form av vagnar och tillbehör för de yngre och leksaker många år upp i åldrarna. Vi är glada att kunna erbjuda en fiskdamm under Häv & Gräv VikboVändan där alla intäkter går till forskning kring den ovanliga diagnosen FOP som Fridas systerdotter är drabbad av.